بورش (Borscht) در اصل از خانواده سوپها است و جایگاه خاصی را در سفره روسها به خود اختصاص داده است. این سوپ قرمز رنگ که رنگ زیبای خود را مدیون چغندر است از مواد مختلف همچون: چغندر یا لبو، سیب زمینی، هویج، پیاز، کلم، لوبیا، سرکه، سیر، شوید، آب گوشت یا مرغ و ادویجات تهیه میشود. معمولا برای تزیین این سوپ محبوب از خامه و جعفری استفاده میکنند. اگر در ایام سرد سال قصد سفر و اقامت در کشور روسیه را دارید، خوردن یک کاسه بورش (борщ) گرم را فراموش نکنید!
سوپ بورش چیست؟
سوپ بورش، غذایی اصیل و رنگارنگ از اروپای شرقی است که با طعم منحصر به فرد و مواد مغذی، تجربهای دلچسب را به شما هدیه میدهد.
طعم و مزه
- ترکیبی از طعمهای شیرین، ترش، شور و ملایم
- چغندر: ماده اصلی با طعمی شیرین و خاکی
- کلم: ترد و بافتی دلچسب
- سبزیجات دیگر: هویج، سیبزمینی، پیاز و گوجه فرنگی
- گوشت (اختیاری): طعمی غنی و لذیذ
- آب قلم (اختیاری): طعمی خاص و دلچسب
- ادویهها: نمک، فلفل، جعفری، شوید و گشنیز
مواد اولیه
- چغندر
- کلم
- هویج
- سیبزمینی
- پیاز
- گوجه فرنگی
- گوشت (اختیاری)
- آب قلم (اختیاری)
- ادویهها
- جعفری، شوید و گشنیز
دستور پخت سوپ بورش (борщ)
- چغندرها را خرد کنید و با کلم در قابلمه بریزید.
- سایر سبزیجات را خرد کرده و اضافه کنید.
- آب یا آب قلم را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بپزید.
- در صورت تمایل، گوشت را اضافه کنید.
- پس از پخت سبزیجات، ادویهها را اضافه کنید.
- 15 تا 20 دقیقه دیگر بجوشانید تا طعمها جا بیفتند.
- با خامه ترش، نان و جعفری تازه سرو کنید.
نکات:
- برای طعم قویتر، چغندرها را قبل از پخت بپزید.
- از هر نوع گوشتی که دوست دارید استفاده کنید.
- میتوانید از سس مایونز کمچرب یا بدون چربی استفاده کنید.
- سوپ را تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
سوپ بورش، غذایی خوشمزه، مغذی و سیرکننده است که به عنوان پیشغذا، غذای جانبی یا وعده اصلی سرو میشود.
امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید و خواندن آن، انگیزهای برای آشنایی بیشتر با فرهنگ روسیه و یادگیری زبان روسی در شما ایجاد کرده باشد.