آکروشکا (окрошка)؛ خنکای تابستان در اعماق زبان روسی!

سوپ روسی آکروشکا (окрошка)

مقدمه
با فرا رسیدن فصل گرما در کشور روسیه، خوردن غذاهایی همچون “آکروشکا” که نوعی سوپ سرد محسوب می‌شوند. بسیار رایج می شود. جهت تهیه آکروشکا (okroshka) از موادی همچون سیب زمینی آبپز، تخم مرغ آبپز، گوشت (مرغ، ژامبون، سوسیس و …) خیار، تربچه (چغندر) و پیاز استفاده میکنند و در نهایت روی این مواد خرد شده ادویه هایی مثل نمک و فلفل می پاشند و آن را غرق در کفیر، آب، خامه ی ترش و یا سرکه می‌کنند. ما ایرانی ها با دیدن آکروشکا یاد گرمای تابستان و خنکی دلچسب آب‌دوغ‌خیار خودمان می‌افتیم.

دستور تهیه آکروشکا 

1. سبزیجات را نگینی خرد کنید:

  • خیار، سیب زمینی پخته، تربچه و پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
  • شوید و جعفری را ساطوری خرد کنید.

2. گوشت یا ماهی را بپزید و نگینی یا ریش ریش کنید:

  • سوسیس و ژامبون را بپزید و سپس نگینی خرد کنید.
  • مرغ یا ماهی را بپزید و سپس ریش ریش کنید.

3. تخم مرغ ها را آب پز کنید، پوست آنها را بکنید و نگینی خرد کنید.

4. تمام مواد را با هم مخلوط کنید:

  • تمام مواد خرد شده (سبزیجات، گوشت یا ماهی، تخم مرغ) را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.

5. نوشیدنی تخمیری را به تدریج به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسید.

6. ادویه را اضافه کنید:

  • نمک و فلفل و سبزی خشک را به سوپ اضافه کنید و به دلخواه هم بزنید.

7. آکروشکا را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

8. آکروشکا را با یخ و خامه ترش سرو کنید.

 

لغات استفاده شده برای علاقه‌مندان یادگیری زبان روسی

  • کواس (Квас): نوشیدنی تخمیری که پایه و اساس آکروشکا را تشکیل می‌دهد.
  • سبزیجات:
    • خیار (Огурец)
    • سیب زمینی (Картофель)
    • تربچه (Редис)
    • پیاز (Лук)
    • شوید (Укроп)
    • جعفری (Петрушка)
  • گوشت یا ماهی:
    • سوسیس (Колбаса)
    • ژامبون (Ветчина)
    • مرغ (Курица)
    • ماهی (Рыба)
  • تخم مرغ (Яйцо)
  • ادویه:
    • نمک (Соль)
    • فلفل (Перец)
    • سبزی خشک (Сушеная зелень)
نظر شما
پیشنهاد هایی برای شما
مطالب مرتبط