اوخا چیست؟
اوخا (Ukha) که به آن “سوپ ماهی روسی” هم گفته میشود، یکی از غذاهای سنتی روسیه است که پایه اصلی آن را انواع ماهی تشکیل میدهد. برای طعم دادن به اوخا از سبزیجاتی همچون هویج، گوجه، سیب زمینی، پیاز و جعفری استفاده می شود. معمولا این سوپ هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو میشود و نان سیاه روسی نیز به قسمتی جداناپذیر از این غذا تبدیل شده است.
دستور پخت اوخا
اوخا را میشود به دو شیوه درست کرد:
1. آماده کردن به شیوه سنتی
این دستور پخت اوخا طعمی اصیل و کلاسیک ارائه میدهد و برای کسانی که به دنبال تجربهای واقعی از این غذای روسی هستند، مناسب است.
مواد لازم:
- 500 گرم فیله ماهی سفید (مانند سالمون، قزل آلا یا کپور)
- 2 لیتر آب
- 2 عدد هویج
- 1 عدد پیاز
- 1 ساقه کرفس
- 2 حبه سیر
- 1 قاشق غذاخوری شوید خشک
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1/4 فنجان خامه ترش (اختیاری)
طرز تهیه:
- ماهی را شسته و به قطعات 6 سانتی برش دهید.
- در یک قابلمه بزرگ، آب را به جوش آورید. سپس هویج، پیاز و کرفس را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
- سیر، شوید، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- ماهی را به قابلمه اضافه کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که ماهی پخته شود بجوشانید.
- روغن زیتون را در یک تابه گرم کنید و پیاز را به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شود.
- پیاز تفت داده شده را به سوپ اضافه کنید.
- سوپ را با خامه ترش (اگر از آن استفاده میکنید) سرو کنید.
2. آماده کردن به شیوه سریع
این دستور پخت اوخا برای زمانی که وقت کافی ندارید، ایده آل است. با استفاده از مواد کنسروی، میتوانید این سوپ خوشمزه را در عرض 30 دقیقه یا کمتر تهیه کنید.
مواد لازم:
- 1 قوطی (14.5 اونس) کنسرو گوجه فرنگی خرد شده
- 1 قوطی (15 اونس) کنسرو لوبیا سفید، آبکش شده
- 1 قوطی (12 اونس) کنسرو ذرت، آبکش شده
- 1 پوند فیله ماهی سفید (مانند سالمون، قزل آلا یا کپور)، پخته شده و به قطعات خرد شده
- 1/2 فنجان آب
- 1/4 قاشق چایخوری نمک
- 1/8 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1/4 فنجان شوید تازه خرد شده
طرز تهیه:
- در یک قابلمه بزرگ، گوجه فرنگی، لوبیا، ذرت، آب، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
- به جوش آورید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
- ماهی و شوید را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر بپزید.
- گرم سرو کنید.
نکاتی باید در زمان تهیه اوخا به آن توجه کنید
- می توانید از هر نوع ماهی سفید که دوست دارید در این دستور پخت استفاده کنید.
- برای طعم بیشتر، می توانید 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یا 1/2 قاشق چایخوری پاپریکا به سوپ اضافه کنید.
- اوخا را می توان با نان یا برنج سرو کرد.
پیشنهاد میکنم این غذای جذاب را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه اوخا (به روسی)
در این قسمت، برای مشتاقان و علاقه مندان یادگیری زبان روسی، مواد لازم برای تهیه این سالاد را به روسی ذکر کردیم.
- فیله ماهی سفید (مانند سالمون، قزل آلا یا کپور) – филе белой рыбы (такой как лосось, форель или карп)
- آب – воды
- هویج – моркови
- پیاز – луковица
- کرفس – сельдерея
- سیر – чеснока
- شوید خشک – сушеного укропа
- نمک – соли
- فلفل سیاه – черного перца
- روغن زیتون – оливкового масла
- خامه ترش – сметаны